Germania a raportat în ultimele 24 de ore un număr record de decese din cauza COVID-19, respectiv 410 și 18.633 de cazuri noi, cu peste o mie de cazuri mai multe decât în ziua precedentă, dar cu cinci mii mai puține decât recordul înregistrat săptămâna trecută, potrivit datelor Institutului Robert Koch.

Se așteaptă ca statele federale să extindă restricțiile până pe 20 decembrie. Chiar dacă măsurile aplicate până acum au oprit tendința ascendentă, numărul cazurilor rămâne ridicat. De asemenea, autoritățile intenționează să limiteze adunările la cinci persoane de la 1 decembrie, dar vor permite adunări de până la 10 persoane de Crăciun și Anul Nou.

“Crăciunul este o sărbătoare de familie, Revelionul mai mult o petrecere cu prietenii”, a declarat premierul din Bavaria, Markus Soeder. 

SUA au raportat marți peste 2.100 de decese din cauza Covid înregistrate într-o singură zi, cel mai mare număr de morți înregistrat de la începutul lunii mai. Cele mai multe decese înregistrate într-o singură zi au fost raportate pe 15 aprilie, respectiv 2.603 persoane. Totodată, Statele Unite înregistrează de 15 zile la rând un record de persoane spitalizate, Astfel că peste 88.000 de pacienți cu Covid-19 la nivel național sunt în acest moment internați.

Specialiștii se așteaptă ca în săptămânile următoare situația să se înrăutățească, mai ales că americanii sărbătoresc mâine Ziua Recunoștinței. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor  a recomandat americanilor să nu călătorească cu ocazia acestei sărbători și să își limiteze întâlnirile, însă Administrația pentru Securitatea Transporturilor spune că peste un milion de călători au trecut prin porțile de securitate ale aeroporturilor naționale numai în ziua de duminică.

Surse alternative: CNN, Reuters,
Grafic: Worldometers

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday