Reprezentanții unei instituții de monitorizare a faunei au observat “obiectul neobișnuit” în timpul unui zbor cu elicopterul într-o zonă îndepărtată de sud-est a statului Utah. Nu există niciun indiciu despre cine a lăsat acolo structura metalică înaltă de 3,6 metri. 

Pilotul elicopterului a spus: “A fost cel mai ciudat lucru pe care l-am întâlnit acolo în toți anii de zbor”. Acesta a mai speculat că monolitul ar fi putut fi instalat de „un artist new wave” sau de un fan al “A Space Odyssey”, filmul regizat de Stanley Kubrick, unde apar astfel de monolite negre,  create de o specie extraterestră.

Totodată, unii observatori au presupus că este o instalație lăsată de un sculptor, unii spunând că seamănă cu lucrarea artistului minimalist John McCracken.

Departamentul de Siguranță Publică din Utah nu a dezvăluit locația exactă a monolitului, temându-se că oamenii ar putea încerca să-l caute și ar rămâne blocați în zonă. “Este ilegal să fie instalate structuri sau artă fără autorizație pe terenuri publice administrate federal”, a transmis instituția.

Sursă: BBC

Foto: Utah Department of Public Safety

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday