Revenirea pe creștere economică s-a produs după două trimestre de scădere, pe fondul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea creșterea nu este suficientă pentru a compensa pierderile provocate în acest an de pandemie, iar analiștii avertizează că noile măsuri de carantină în vigoare până pe 2 decembrie ar putea avea un nou impact negativ asupra economiei.

Potrivit Institutului de Statistică, PIB-ul Regatului Unit a crescut cu 15,5% în al treilea trimestru și cu 1,1% în septembrie 2020, fiind a cincea creștere lunară consecutivă după o scădere record de 19,5% în aprilie 2020. Cu toate acestea, economia britanică rămâne cu 8,2% sub nivelul de dinainte de izbucnirea pandemiei. 

Marea Britanie a intrat oficial în recesiune în trimestrul al doilea, când a înregistrat cea mai mare scădere din Europa – 20,4%. Declinul din perioada aprilie-iunie a urmat unei scăderi de 2,2% în primul trimestru al anului. Per total, în primele șase luni din 2020, economia a pierdut 22,1% față de finalul anului trecut.

Surse: BBC, Biroul pentru Statistici Naționale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday