Apple a prezentat în cadrul unui eveniment de lansare primele computere MAC dotate cu procesoarele ARM și noul sistem de operare propriu, Big Sur. Pâna acum, Apple folosea procesoare Intel. 

Apple dezvoltă o gamă de cipuri, iar primul dintre acestea, numit M1 este primul cip construit folosind tehnologia de 5 nanometri și conține cel mai mare număr de tranzistoare pe care compania le-a pus vreodată într-un singur cip: 16 miliarde. Tim Cook a declarat că „în mijlocul provocărilor enorme din acest an, echipele noastre au rămas concentrate”.

Primul model MacBook care va rula pe cipul M1 al Apple va fi un nou model MacBook Air, care este potrivit Apple mai rapid decat 98% dintre produsele similare vândute in piață. Noul model nu este dotat cu ventilatoare, ceea ce înseamnă că este complet silențios. Durata de viață a bateriei este, de asemenea, de șase ore mai lungă decât înainte. Prețul este de 999 de dolari.

Apple a lansat și noul MacBook Pro de 13 inchi cu touchbar, precum și un nou MacMini, de 5 ori mai rapid decât cel mai vândut desktop al companiei. Cipul M1 aduce performanțe de 15 ori mai rapide atunci când vine vorba de învățarea automată, inclusiv despre editarea fotografiilor și aplicații pentru știință. Va costa 699 de dolari.

Apple a declarat în iunie că va începe să echipeze Mac-urile cu propriile cipuri, care vor facilita migrarea milioanelor de aplicații disponibile în prezent pentru iPhone pe laptop. A înregistrat o creștere a vânzărilor pentru modelele MAC datorită pandemiei de coronavirus, înregistrând vânzări record în trimestrul IV, de 9 miliarde de dolari.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday