Premierul Ungariei a anunțat noile măsuri restrictive care intră în vigoare de marți de la miezul nopții, pentru a reduce valul epidemic de Covid. Astfel, vor fi închise școlile gimnaziale, universitățile și restaurantele și vor fi impuse restricții de circulație pe timpul nopții, a anunțat Viktor Orban pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, premierul ungar a anunțat că evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori, iar adunările publice vor fi interzise.  Numărul persoanelor care vor putea participa la evenimente în familie va fi limitat la zece, iar la funerali pot participa maximum 50 de oameni. Teatrele, cinematografele și sălile de fitness vor fi de asemenea închise.

”Măsurile sunt necesare pentru că dacă numărul infecțiilor cu coronavirus crește în ritmul actual spitalele maghiare nu vor putea face față sarcinii”, a spus premierul maghiar.

Ungaria a înregistrat peste cinci mii de cazuri și 55 de decese în ultimele 24 de ore, ajungând la peste 114 mii de cazuri în total și aproape 2.500 de decese.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday