Guvernul britanic consideră că lupta cu informațiile false despre vaccinul COVID-19 este acum o prioritate, așa că Centrul Guvernamental de Comunicații (echivalentul STS și parte a comunității serviciilor de informații) a decis să se implice în combaterea propagandei împotriva vaccinării, care este răspândită online de către statele ostile, scrie The Times, care luna trecută a și dezvăluit o operațiune rusească de compromitere publică a vaccinului dezvoltat de Oxford.  

Punctual, Centrul colectează comunicații din întreaga lume pentru a identifica și combate amenințările la adresa Marii Britanii, contracarând activitățile de dezinformare pornite, cele mai multe dintre ele, din Rusia. Totuși, nu va putea scoate de pe internet lucrurile spuse sau scrise de cetățeni, chiar dacă aceștia sunt dezinformați, ci doar va contracara sursele și va colabora cu rețelele de socializare pentru eliminarea conținutului dăunător.

GCHQ lucrează în alianță cu Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA), precum și cu alte agenții din Australia, Canada și Noua Zeelandă.

Sursă: The Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday