Marți au fost înregistrate 367 de noi decese și aproape 23.000 de cazuri de infectare. Presa internațională scrie că premierul a fost avertizat de consilierii săi că sute de persoane ar putea muri în fiecare zi, timp de cel puțin trei luni.

Medicul Yvonne Doyle, director medical al Public Health England, a avertizat că creșterea numărului de decese „va continua probabil pentru o perioadă de timp”. 

Între timp, tot mai multe zone sunt vizate de restricții mai dure, conform planului pe trei niveluri gândit de guvern. Autoritățile plănuiesc plasarea în nivelul maxim de restricții și a zonei West Yorkshire. Warrington a intrat marți sub incidența restricțiilor ample, în timp ce zona Nottingham va intra începând de joi. Potrivit SkyNews asta înseamnă că mai mult de opt milioane de persoane s-ar putea afla sub Scenariul III până la sfârșitul săptămânii.

Totodată, președintele grupului de lucru pentru vaccinuri din Marea Britanie a avertizat că prima generație de vaccinuri „este probabil să fie imperfectă” și că „s-ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea”.

În weekend, mii de persoane au protestat la Londra față de restricțiile impuse pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19.

Sursă: Sky News

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday