Acesta este unul dintre primele studii care furnizează atât date ecocardiografice și electrocardiografice detaliate ale pacienților spitalizați cu COVID-19, cât și dovezi de laborator ale leziunilor. Am constatat anomalii structurale cardiace la aproape două treimi dintre pacienții cu coronavirus care au fost supuși unor astfel de proceduri a spus autorul studiului, Gennaro Giustino.

Cercetarea a fost realizată de Școala de Medicină Icahn din cadrul rețelei Mount Sinai (New York) și identifică practic diferite tipuri de leziuni structurale cardiace suferite de pacienții cu COVID-19, care pot fi asociate cu afecțiuni mortale, inclusiv atac de cord, embolie pulmonară, insuficiență cardiacă și miocardită. Aceste anomalii sunt asociate cu un risc mai mare de deces la pacienții spitalizați.

Descoperirile au fost publicate și în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie și oferă noi perspective care pot ajuta medicii să înțeleagă mai bine mecanismul leziunilor cardiace, pentru identificarea mai rapidă a pacienților cu risc și a unor noi scheme de tratament. Studiul se bazează și pe cercetările anterioare ale Icahn, iar informațiile duc la concluzia că pacienții cu COVID-19 și probleme cardiace au un risc mai mare de mortalitate.

Pentru acest studiu s-au analizat datele a 305 pacienți diagnosticați cu COVID-19, din New York, Queens, și Italia. Vârsta medie a acestora a fost de 63 de ani, iar 67,2% erau bărbați.

„Studiul nostru arată că o ecocardiografie efectuată adecvat este un instrument util și important în identificarea timpurie a pacienților cu risc mai mare de leziuni cardiace produse de COVID-19, care pot beneficia de o abordare terapeutică mai agresivă”, a spus Martin Goldman, co-autor al studiului.

Sursă alternativă: Scitechdaily

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday