O purtătoare de cuvânt a companiei care furnizează apa spune că Tesla a fost avertizată în repetate rânduri că are facturi restante. “Perioada de preaviz de 14 zile a expirat. Nu putem trata Tesla în mod diferit față de ceilalți clienți”, a declarat aceasta. 

Ea a mai spus că alimentarea fabricii cu apă va fi reluată de îndată ce compania va plăti suma datorată, fără să menționeze la cât se ridică datoriile Tesla.

Nu este clar cum va fi afectată uzina din cauza sistării furnizării apei.

Fabrica Tesla, aflată încă în construcție, cu sediul în Grünheide, lângă Berlin, este prima din Europa. Producătorul american de mașini electrice plănuiește să construiască 500 de mii de vehicule electrice pe an acolo, cu o forță de muncă de 12 mii de angajați. Producția ar putea începe în vara viitoare.

Statul Brandenburg, pe teritoriul căruia se află fabrica, nu a acordat încă Tesla o autorizație de mediu pentru noua fabrică. Lucrările de construcție până acum au avut loc cu autorizații preliminare pentru etapele individuale de construcție.

Localnicii și ecologiștii și-au exprimat îngrijorarea că apa potabilă din jurul fabricii ar putea fi contaminată în urma procesului de producție și o rezervație naturală din apropiere ar putea fi foarte afectată.

Sursa: Deutsche Welle.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday