Ursula von der Leyen anunță, pe Twitter, că a aflat în această dimineață vestea că un angajat din staff-ul său are coronavirus. A precizat că părăsește lucrările Consiliului, pentru a se autoizola. La eveniment participă liderii statelor membre UE, între care și președintele României Klaus Iohannis.

Într-o declarație de presă susținută în această seară, Iohannis a declarat: „În cazul meu nu există niciun pericol, am avut amândoi mască și am păstrat distanțarea, dar cu această ocazie reiterez importanța extraordinară a măsurii preventive.

Șefa Comisiei Europene a mai intrat în urmă cu zece zile în autoizolare, după ce ea și o persoană infectată cu COVID au participat la un eveniment public.  A petrecut numai două zile în izolare, pentru că a avut rezultate negative la testele pentru coronavirus.

Primul comisar european care s-a infectat cu coronavirus este Mariya Gabriel, care s-a autoizolat încă de duminică. Reprezentanta Bulgariei deține portofoliul pentru inovare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday