Pandemia, economia, mediul, China, Curtea Supremă au fost printre subiectele dezbaterii dintre cei doi, însă analiștii cred că votantul obișnuit nu a putut reține prea multe date noi din acest dialog. De fapt, presa internațională scrie despre dezbatere că a fost “fără vătămare”, prin răspunsuri evazive de ambele părți. Astfel, este greu de stabilit cine este de fapt câștigătorul dezbaterii.

Video, cele mai importante momente, rezumate în cinci minute.

În ceea ce o privește pe Kamala Harris, cele mai bune 15 minute ale sale au fost primele 15 minute ale dezbaterii. Aceasta s-a concentrat asupra Covid-19 și asupra modului în care Administrația Trump a gestionat pandemia și “a minimizat periculozitatea virusului”.

”Am fost martorii ai celui mai mare eșec al oricărei administrații prezidențiale din istoria SUA”, a declarat Harris. În replică, vicepreședintele Mike Pence a spus că “încă din prima clipă, președintele Donald Trump a pus pe primul loc sănătatea americanilor” și, în același timp, “China este vinovată de coronavirus, iar președintele a avut o abordare dură față de China, a oprit din prima zi zborurile”. 

Referitor la modul de dialog, în momentul în care era întreruptă, Kamala Harris a preferat să păstreze momente de liniște în care îl fixa cu privirea pe Pence, acesta fiind considerat un mod eficient de comunicare non-verbală.

De cealaltă parte, considerat un adversar puternic în dezbateri, Mike Pence a reamintit constant deciziile președintelui în ceea ce privește politica externă, referindu-se la China și la operațiunile împotriva grupării Stat Islamic, inclusiv uciderea liderului Abu Bakr al-Baghdadi. Totodată, a adus de câteva ori în discuție ideea că Joe Biden va crește taxele. În replică, Harris a precizat că nu vor crește impozitele pentru cei care câștigă sub 400 de mii de dolari pe an.

Chiar dacă a fost o dezbatere “fără abateri”, aceasta este considerată mai “cinstită” decât cea dintre Trump și Biden, în care nu s-au respectat mai multe reguli elementare de dialog.

Surse alternative: CNN, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday