Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit miercuri într-o nouă ședință extraordinară și a dispus noi măsuri:

  • În comunele prahovene: Bătrâni, Blejoi, Gura Vadului, Jugureni, Păulești, Poiana Câmpina, Sălciile, Scorțeni, Talea, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, conform analizei Direcției de Sănătate Publică Prahova, s-a decis limitarea la maximum 50% din capacitate cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum șase persoane la o masă dacă sunt familii diferite, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația în vigoare, a activității cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, în perioada 08.10.2020-14.10.2020. Aceleași măsuri sunt valabile și în cazul activității restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare existente în localitățile amintite mai sus, în perioada 08.10.2020-14.10.2020.
  • Totodată, în cele nouă comune unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, a fost aprobată limitarea la maximum 50% din capacitate,  cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația în vigoare, a activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în perioada 08.10.2020-14.10.2020.
  • Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au vârsta de peste 5 ani, aflate pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ. Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor dispune măsurile necesare pentru semnalizarea corespunzătoare a acestor zone prin marcaje/anunțuri.

Autoritățile precizează că măsurile de limitare a impactului riscului răspândirii infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2 vor fi actualizate săptămânal sau ori de câte ori situația o pune.

Sursă: Comunicat oficial

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday