FBI și Agenția pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură (CISA) au publicat un avertisment în privința pericolului reprezentat de încercările de răspândire a dezinformărilor referitoare la procesul electoral.

“În timpul alegerilor din 2020, forțe străine și criminali cibernetici răspândesc informații false și inconsistente prin diferite platforme online, în încercarea de a manipula opinia publică, de a discredita procesul electoral și de a submina încrederea în instituțiile democratice americane. Acești actori rău intenționați ar putea folosi aceste mijloace și pentru a răspândi dezinformarea, sugerând că operațiunile cibernetice de succes au compromis infrastructura electorală și au facilitat pirateria și scurgerea datelor de înregistrare a alegătorilor din SUA”, arată Biroul Federal de Investigații într-un comunicat de presă.

FBI și Homeland Security firmă că amenințările extremiștilor interni (white supremacists) asupra țintelor legate de alegeri vor crește probabil în perioada premergătoare alegerilor din 3 noiembrie

Surse alternative: Reuters, FBI&CISA.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday