Donald Trump atacă deja de câteva luni metoda votului prin corespondență, acuzând o pozibilă fraudă. Într-un discurs ținut la un miting electoral din Newport News, Virginia, președintele american a criticat decizia instanțelor din mai multe state americane de a admite luarea în considerare și a voturilor care ajung la secțiile de votare după data de 3 noiembrie, cu condiția ca acestea să fi fost trimise înainte de această dată: “Mie îmi place să stau la televizor în seara alegerilor și să văd cine câștigă, dar de data asta s-ar putea să nu aflăm luni de zile câștigătorul din cauza acestei dezordini” a spus Trump. “S-ar putea ca eu să conduc, iar ei [democrații – n.r.] să tot aducă voturi, și alte voturi și alte voturi…”

Nu este prima dată când Donald Trump acuză o posibilă fraudă la alegerile prezidențiale, el adoptând aceeași tactică și în 2016. Sondajele arată că jumătate dintre alegătorii americani vor vota prin corespondență, pentru a se proteja de epidemie, dar numărul alegătorilor democrați care vor fi adoptat această metodă de vot este mai mare.

De altfel președintele american i-a îndemnat recent pe susținătorii săi să meargă să voteze și la secția de votare, chiar dacă au votat prin corespondență, votul multiplu fiind o infracțiune și în SUA.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday