Mike Ryan, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că, în lipsa unor măsuri concrete de combatere a pandemiei, dublarea numărului deceselor de la aproape un milion, cât este în prezent, “este, din păcate, foarte probabilă”.

În deschiderea ședinței din 25 septembrie, directorul general al OMS a anunțat un plan strategic și noi investiții pentru programul ACT Accelerator, care pune accent pe dezvoltarea, producția și accesul egal la testele, tratamentele și vaccinurile COVID-19l.

Până la sfârșitul anului viitor, ACT Accelerator își propune să livreze 2 miliarde de doze de vaccin, 245 milioane de tratamente și 500 de milioane de teste de diagnostic pentru țările cu venituri mici și medii.

Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat statele să pună accent pe prevenire, pe protejarea categoriilor vulnerabile, pe educație și pe depistarea cazurilor prin testare masivă, izolarea contacților și îngrijirea bolnavilor.

Surse alternative: OMS, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday