Vorbind de la Vatican într-un mesaj video adresat Adunării Generale a ONU, Papa Francis a declarat că pandemia a subliniat necesitatea urgentă de a promova sănătatea publică și de a asigura accesul la vaccinuri. 

„Dacă ar fi nevoie de tratament preferențial, atunci să fie avantajat cel mai sărac, cel mai vulnerabil, cei care suferă atât de des discriminări, deoarece nu au nici putere, nici resurse economice”, a spus acesta.

Suveranul Pontif a spus că țările bogate nu ar trebui să acapareze stocul pentru un vaccin împotriva coronavirusului. A reamintit că și Organizația Mondială a Sănătății a avertizat împotriva „naționalismului vaccinului”, îndemnând țările să adere la un pact global care să includă un plan și pentru țările în curs de dezvoltare.

Papa Francisc a cerut și schimbări în instituțiile economice și financiare, astfel încât acestea să poată „răspunde mai bine la inegalitatea în creștere rapidă dintre cei foarte bogați și cei săraci permanent”.

Sursă: Reuters

Sursă foto: Nacho Arteaga/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday