Mii de oameni s-au adunat pe străzile din sudul Madridului pentru a-și manifesta dezaprobarea în legătură cu măsurile adoptate de autorități pentru stoparea numărului de infectări cu coronavirus. Majoritatea protestatarilor poartă măști de protecție.


Începând de luni, călătoriile din și în 37 de zone din regiunea capitalei sunt interzise, adunările limitate la șase persoane, accesul în parcuri și în zone publice restricționat, iar unitățile comerciale se închid la ora 22. Restricțiile se aplică în zonele cu peste 1.000 de infecții la 100.000 de locuitori.

Duminică, Ministrul Justiției și Internelor a anunțat că poliția nu va aplica sancțiuni timp de 48 de ore de la reinstituirea restricțiilor, ci doar va patrula și va oferi informații populației.
Spania se apropie de 560 de mii de cazuri de infectări cu coronavirus de la debutul pandemiei și a înregistrat peste 30 de mii de decese.

Surse alternative: Reuters, Euronews, El Pais, Worldometers.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday