Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, și Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, dar și șeful Autorității Electorale Permanente, au susținut o conferință de presă comună în care au anunțat o serie de măsuri adoptate pentru desfășurarea în siguranță a alegerilor din 27 septembrie. Ministrul Tătaru a menționat că persoanele care se prezintă la urne, dar au simptome specifice pentru coronavirus, vor folosi o cabină de vot dedicată.

Principalele declarații ale lui Nelu Tătaru: 

  • Dincolo de cele explicate până acum menționez situația în care alegătorul prezintă la triaj temperatura peste 37.3. Va avea prioritate, va merge direct către o cabină dedicată și o urnă dedicată. Din acel moment acolo vor merge doar cei care prezintă astfel de simptome. Va fi dezinfectată după fiecare alegător. Cabina de vot dedicată va fi pentru cei care prezintă simptome. Va mai exista și personal cu echipament pentru urna mobilă, aceasta va merge întâi la cei non-Covid, apoi la cei din izolare și cei în carantina.
  • Trebuie să vedem că avem o creștere a numărului de cazuri. Reamintesc că sunt precauții care trebuie respectate, distanțare, portul măștii, dezinfectant. Avem focare, recomandăm celor care fac evenimente private să respecte regulile.

Ministrul Vela a declarat, la rândul său: „Ca cetățenii să fie siguri că procesul de votare se va desfășura în condiții de maximă securitate sanitară, acest ordin va fi prelucrat la nivelul prefecturilor, comisiilor, primăriilor și birourilor electorale. Vă ținem la curent cu evoluția procesului”!

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday