În SUA, anul școlar a început diferit în funcție de stat sau district. În unele districte cursurile se desfășoară integral online, ceea ce ridică probleme de eficiență, în special pentru cei fără acces la internet de mare viteză sau dispozitive electronice. În altele copiii fac cursuri față în față, în școală, cinci zile pe săptămână, fără măști sau alte măsuri de protecție. 

Chiar înainte de începerea cursurilor, luna trecută, profesorii și sindicatele lor și-au exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa echipamentelor de protecție personală și la imposibilitatea de a fi păstrată distanța socială. 

Andrew Crook, secretarul de presă al Federației Americane a Profesorilor, al doilea cel mai mare sindicat didactic din SUA, a declarat pentru Insider că peste 200 dintre membrii săi, profesori, membri ai personal nedidactic și pensionari, au murit din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei.

Cel puțin trei dintre cei cinci profesori care au murit recent au fost testați pozitiv pentru COVID-19 înainte de începerea anului școlar, și nu au intrat în contact cu elevii. Totuși, decesele îi îngrijorează pe dascăli.

Randi Weingarten, președintele Federației Americane a Profesorilor, a declarat pentru Insider că școlile ar trebui să impună personalului și elevilor să poarte măști în permanență și să păstreze distanța socială. De  asemenea solicită testarea în mod regulat a profesorilor și extinderea capacității de urmărire a contactelor. 

Districtele școlare ar trebui să „dubleze” măsurile pentru a preveni răspândirea COVID-19, personalul și elevii ar trebui să se distanțeze fizic, să se spele pe mâini și să poarte măști, spune asociația profesorilor. “Testarea pentru coronavirus și urmărirea contactelor sunt absolut imperative, deoarece știm că vor fi mai multe decese”, mai spun profesorii.

Studiile arată că copiii sunt mai puțin predispuși să sufere o formă severă a bolii, dar pot transmite cu ușurință virusul, la fel ca și adulții. Un raport al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, publicat săptămâna trecută, arată că ei ar putea fi „răspânditori tăcuți” ai virusului.

Potrivit rapoartelor oficiale, în rândul membrilor personalului din Gwinnett, Georgia, până la începutul lunii august, 260 de angajați ai școlilor publice au fost confirmați cu coronavirus sau au intrat în contact cu cineva pozitiv. 

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat marți că aproximativ jumătate dintre copiii din întreaga lume s-au întors la școală. În cele mai multe țări a fost impusă purtarea măști, păstrarea distanței și s-au organizat clasele în grupuri mai mici. 

Sursa: Insider

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday