https://www.facebook.com/privesc.eu/videos/367171947640618

La inaugurarea liniei magistralei M5 Drumul Taberei au participat șeful statului, premierul Orban și ministrul Transporturilor.

Principalele declarații:

Președintele Klaus Iohannis: Este o mare realizare, este cert, după Revoluție, cea mai mare lucrare de tip metrou. Această linie risca să devină o legendă, o legendă a amânărilor, dar iată, a venit un Guvern hotărât care a vrut să dovedească că și astfel de lucrări pot fi finalizate. E important sa se continue pe această linie. Să ajungem cu infrastructura de transport în secolul XXI. 

Important de subliniat este că o bună parte din investiție s-a realizat din fonduri UE. Avem în continuare fonduri europene la dispoziție și avem la dispoziție sume imense. Deci se poate continua într-un ritm alert dezvoltarea infrastructurii din România.

În final, trăim într-o perioadă complicată, mă refer la pandemie, și pe această linie este important să circulăm în siguranță și să fim protejați. Dragi bucureșteni, nu uitați, când folosiți și aceasta liniei, masca, igiena, distanța. Domnule ministru, vă așteaptă multe lucrări, unele finalizate alte în așteptare. Va doresc mult succes!

Premierul Ludovic Orban: Lucrurile le așează uneori Dumnezeu astfel încât să pară coincidențe. Coincidența face ca dl. Mocanu era director general Metrorex și subsemnatul ministrul Transporturilor când am negociat finanțarea și când a fost adoptată strategia de dezvoltare a metroului. 2007 și 2008 au reprezentat anii în care au fost reluate investițiile la metrou. Infrastructura de transport este prioritatea zero a guvernului pe care îl conduc. 

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode: Asistăm la un moment istoric pentru ceea ce înseamnă transportul public de călători în București – punerea în funcțiune a magistralei M5 Drumul Taberei, cu cele 10 stații și cei aproximativ 7 km. Reprezintă de departe cea mai mare realizare a Metrorex. Începând de azi bucureștenii vor beneficia de cea mai spectaculoasă linie de metrou. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la construirea acesteia.

Magistrala M5 își va continua dezvoltarea cu încă șase stații, Eroilor – Universitate, în prezent proiectul e în faza de licitație a procedurii de proiectare.

Magistrala M6 cu cele două faze, 1 Mai – Tokio, Tokio – Aeroportul Otopeni va intra în linie dreaptă anul viitor, când vom semna contractul de execuție.

Accesul pe magistrala M5 va liber azi până la ora 23.00. 

https://www.facebook.com/privesc.eu/videos/1684892328344438

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday