Avionul va face posibilă călătoria dintre Londra și New York (5.570 de kilometri) în numai 90 de minute și va putea transporta între nouă și 19 pasageri (cu tot cu membrii echipajului) la altitudini de peste 18 mii de metri, scrie The Times.

Cele două companii au ajuns la un acord în privința conceptului, iar acum lucrează cu Administrația Federală a Aviației pentru certificare. Rolls-Royce, care are experiența de a fi produs motoarele pentru fostul Concorde, va dezvolta sistemele de propulsie.

În cursa pentru construirea unui nou avion supersonic au mai intrat Lockheed Martin, Aerion, Spike Aerospace și Boom Supersonic, toate companiile încercând să dezvolte o tehnologie care să reducă efectele boom-ului sonic (zgomotul produs la spargerea barierei sunetului) care a limitat foarte mult aeroporturile pe care a putut opera Concorde până în 2003, când a fost retras. Avioanele Concorde puteau transporta până la 100 de pasageri, dar tot nu au reprezentat un succes comercial.

Virgin Galactic spune că și-a propus să facă din călătoriile la viteze superioare „practice, sustenabile, sigure și de încredere”. Arată că acum are suficiente cunoștințe, câștigate de pe urma dezvoltării rachetei sub-orbitale SpaceShipTwo, care va duce turiști la marginea spațiului.

Sursa: The Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday