Financial Times observă că prețurile insulelor private nu au scăzut, ba dimpotrivă. Pacificul de Sud, Caraibile și unele insule aparținând Statelor Unite sau celor europene sunt printre cele mai populare achiziții în această perioadă, potrivit agenților imobiliari.

„Să fii proprietarul unei insule a fost întotdeauna ceva de dorit, dar a fost deseori privită doar ca un capriciu. Pe fondul Covid-19 deținerea unei astfel de proprietăți începe să fie ceva practic, deoarece oamenii cu bani caută modalități mai sigure de distanțare față de ceilalți”, spune Trayor Lesnock.

Nu doar paradisurile tropicale sunt în această categorie. Un cumpărător anonim a plătit 5,5 milioane de euro săptămâna trecută pentru Horse Island, un domeniu privat aflat pe coasta de sud-vest a Irlandei. Experții spun că nu trebuie să fii neapărat miliardar ca să poți cumpăra o astfel de proprietate, în condițiile în care o insuliță de pe coasta Finlandei este în prezent de vânzare pentru mai puțin de 100 de mii de euro. La celălalt capăt, un refugiu grecesc din Marea Ionică costă 45 de milioane de euro.

Sursă alternativă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday