Frizeriile și saloanele de înfrumusețare au avut venituri în creștere cu peste 330% în luna mai, când s-au redeschis odată cu relaxarea restricțiilor, recuperând astfel din prăbușirea de 80% din luna aprilie.

Sălile de jocuri de noroc, foarte puternic afectate de restricțiile impuse odată cu pandemia, au avut în luna mai o cifră de afaceri cu 97% mai mică față de luna mai 2019. Față de luna aprilie a acestui an, cifra a scăzut cu 4%. În aprilie față de martie, cifra scăzuse, însă, cu 95%.

Sălile de jocuri de noroc, printre cele mai afectate de restricțiile impuse odată cu pandemia, au avut în luna mai o cifră de afaceri cu 97% mai mică față de aceeași lună a anului trecut. Față de luna aprilie, totuși, au avut o cifră de afaceri cu 4% mai mică. Aceasta, în condițiile în care în aprilie înregistra un declin de 95% față de martie.

Cifra de afaceri a agențiilor turistice a crescut cu 29% față de aprilie, dar sunt tot cu 87% mai mici față de luna mai 2019. Situație similară și la restaurante, care au avut afaceri în creștere cu 40%. 

Comerțul cu autovehicule a crescut cu peste 36% în mai, față de luna aprilie, ajutat de sectorul de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+56%). Cu toate acestea, nivelul este cu 34% sub nivelul de anul trecut.

Sursa: Comunicat INSSE

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday