„Nu este o predicție, ci mai mult o estimare, dar riscul poate fi redus dacă se iau măsuri de prevenție din timp”, spune Stephen Holgate, profesor și co-autor al Academiei Britanice de Științe Medicale. Experții spun că un al doilea val al pandemiei, după venirea toamnei, ar putea fi mai grav, deoarece temperaturile scăzute și faptul că oamenii vor petrece mai mult timp împreună în spații închise contribuie la creșterea numărului de îmbolnăviri, scrie Reuters. 

Autoritățile au declarat că există un grad ridicat de incertitudine privind modul în care va evolua epidemia în Marea Britanie. Potrivit acestora, un „scenariu rezonabil” într-o situație gravă va fi ca rata de răspândire (numărul de persoane infectate de un purtător al virusului) să crească la 1,7 în septembrie, față de 0.7 – 0.9, în prezent.

Președintele Academiei de Științe Medicale a declarat că un sezon de boală în iarnă, combinat cu un număr mare de pacienți cu alte boli și afecțiuni cronice va adăuga o presiune uriașă pe sistemul de sănătate.

Sursă: Reuters

Sursă foto: Jack Finnigan/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday