Inițiativa legislativă creează astfel premisele celei mai radicale schimbări a modului de viaţă în fosta colonie britanică, după revenirea teritoriului sub autoritatea Chinei în urmă cu aproape 23 de ani, transmite Reuters.

Adoptarea legii va spori tensiunile din relaţia Chinei cu SUA, Marea Britanie şi alte state occidentale, care consideră că noua legislaţie erodează autonomia Hong Kong-ului. 

SUA au început deja să lucreze la modificarea legislației astfel încât Hong Kong-ul să nu mai beneficieze de statut special în relațiile comerciale, restricționându-i accesul inclusiv la tehnologie și armament.

Beijingul susţine că legea îşi propune să combată terorismul, separatismul şi ingerinţele altor țări. Este de aşteptat ca Beijingul să înfiinţeze un birou de securitate naţională în Hong Kong pentru a „supraveghea, ghida şi sprijini orașul”.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday