În sute de apeluri telefonice cu șefi de stat străini, Donald Trump a fost deseori nepregătit pentru a purta discuții pe teme importante, susțin secretari și consilieri ai președintelui american, citați de CNN. 

Aceștia spun că liderul american a fost deseori “dominat” în conversațiile pe care le-a purtat inclusiv cu Vladimir Putin sau Regep Erdogan. Totodată, aceștia transmit că Trump are un discurs “abuziv” față de principalii aliați ai Statelor Unite, în cadrul conversațiilor telefonice, catalogându-l pe președintele american drept “un pericol la adresa securității SUA”.

Îngrijorările privind aceste convorbiri au apărut odată cu informațiile potrivit cărora Donald Trump ar fi avut ocazia să afle încă din luna martie detalii referitoare la o recompensă pe care Rusia ar fi oferit-o talibanilor pentru a ataca trupe americane din Afganistan. 

CNN mai transmite că au existat apeluri între Putin și Trump despre dorința președintelui american de a pune capăt prezenței militare americane în Afganistan, dar în cadrul acestora nu s-a menționat despre presupusele recompense către talibani.

Citește articolul integral aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday