Președintele SUA a făcut această declarație în cadrul controversatului miting de la Tulsa, Ocklahoma, stat în care numărul de cazuri noi a crescut considerabil în ultima perioadă. Trump a declarat că testarea este „O sabie cu două tăișuri. Deja am testat 25 de milioane de americani”, citat de CNN News. Mesajul transmis de Trump intră în dezacord cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, care încurajează statele să facă tot mai multe teste.

Șase membri din echipa care a organizat mitingul președintelui au fost confirmați cu coronavirus, chiar înainte ca evenimentul să înceapă. Aceștia nu au intrat, însă, în contact cu președintele. Tim Murtaugh, responsabil al departametnului de comunicare din cadrul echipei, declara înainte de miting: „Respectivii au fost plasați în carantină. Nicio persoană infectată sau care a luat contact cu un bolnav de coronavirus nu va participa la miting”, citat de CNN News.

Sursa foto: Captură hartă Universitatea Johns Hopkins

Statele Unite au înregistrat 2.255.119 cazuri confirmate de coronavirus și 119.719 decese, conform datelor agregate până duminică de Universitatea Johns Hopkins, responsabilă cu raportările. Este națiunea cea mai afectată de COVID-19. În orașul Tulsa au fost depistate 2.070 de cazuri și 65 de persoane au decedat.

Sursă: CNN News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday