Primarul Washignton, D.C. a schimbat numele stărzii din fața Casei Albe în „Black Lives Matter Plaza”, în onoarea cetățeanului afro-american George Floyd, care și-a pierdut viața în custodia poliției, dar și a mișcării anti-rasiste care a luat amploare de la acest incident. Sloganul a fost imprimat cu litere galbene, direct pe asfalt, informează The Washington Post. Gestul marchează un nou episod al disputei dintre primarul Muriel Bowser și președintele Trump.

UPDATE: Președintele Donald Trump a reacționat pe Twitter și l-a numit pe primarul din Washignton incompetent:

Acest omagiu vine la mai multe zile după ce primarul Bowser a condamnat ferm intervențiile în forță ale agenților de ordine la protestele „Black lives matter”. În schimb, președintele Trump a cerut reprimarea protestatarilor și s-a arătat indignat de jafurile din Washington și din alte orașe. El și procurorul general William P. Barr au mobilizat poliția federală și unități ale Gărzii Naționale în capitală, împotriva dorințelor lui Bowser.

Cu câteva zile în urmă, Trump a acuzat-o în mod fals pe Bowser pe Twitter că a refuzat să permită poliției D.C. să stabilească ordinea în Piața Lafayette. “În această săptămână a fost o dispută cu privire la a cui stradă este, iar primarul Bowser a dorit să lămurească clar acest lucru și să onoreze manifestanții pașnici care s-au adunat luni seara”, a declarat John Falcicchio, angajat al primăriei.

Articol integral pe The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday