Uniunea Europeană intenționează să prelungească până la 1 iulie interdicția de a călători în și din afara blocului comunitar. Statele membre doresc să elimine, în primă fază, controalele la frontierele interne.

Mai mule state ale Uniunii susțin reînnoirea pentru a treia oară a unei restricții privind sosirile externe, din afara Uniunii, a declarat Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson. Pe de altă parte, restricțiile privind călătoriile în interiorul Uniunii trebuie să înceteze pe 15 iunie, dar nu există un consens nici în această privință.

Aproape toate statele membre și-au exprimat astăzi o puternică preferință pentru o prelungire suplimentară. Asta înseamnă că vom ridica controalele la frontierele interne până la sfârșitul lunii iunie, cred,” a spus Johansson.

O decizie în acest sens se va lua în Comisia Europeană săptămâna viitoare. Comisia a cerut să se redeschidă frontierele interne ale UE înaintea celor externe.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday