Epidemiologul-șef al Suediei a recunoscut că strategia inițială adoptată de guvern, de a nu impune restricții de deplasare și izolare, a fost una greșită. Anders Tegnell a precizat într-un interviu pentru Sveriges Radio, citat de BBC News, că mai multe restricții trebuiau impuse, pentru o mai bună controlare a răspândirii coronavirusului.

Acesta a răspuns că “mulți oameni au murit prea devreme”, în momentul în care a fost întrebat despre bilanțul deceselor (peste patru mii). Tegnell consideră acum că „dacă țara s-ar confrunta cu aceeași situație, dar ar avea cunoștințele din prezent, atunci ne-am poziționa cam între ce a făcut Suedia inițial și ce a făcut restul lumii”.

Suedia are cea mai mare rată de deces per capita de coronavirus din lume, cu pestee 4.400 de persoane decedate în total. Spre comparație, țările vecine Norvegia, Danemarca și Finlanda învecinate au toate sub 600 de decese.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday