Institutul Național de Statistică anunță că în luna aprilie erau 432 de mii de persoane care își căutau în mod activ de lucru. Rata șomajului în rândul persoanelor în vârstă de muncă (15-74 de ani) a crescut de la 4% în februarie, la 4,6% în martie și la 4,% în aprilie 2020.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,5 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,4% în cazul persoanelor de sex masculin şi 3,9% în cazul celor de sex feminin).

Ancheta desfășurată de Institutul de Statistică ia în calcul persoanele care își caută în mod activ un serviciu, indiferent că sunt sau nu înregistrate la oficiile forțelor de muncă. INSSE precizează că între aceștia nu intră cei aproape 500 de mii de oameni trimiși în șomaj tehnic, în perioada stării de urgență. De altfel, restricțiile de circulație impuse în perioada respectivă au făcut dificilă căutarea unui loc de muncă.

Comunicatul integral al INSSE

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday