Autoritățile de la Londra anunță că 684 de persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza infectării cu coronavirus, ceea ce reprezintă o creștere de 23% față de ziua precedență. Este cel mai mare număr de persoane decedate, raportat într-o singură zi. În total, în Regatul Unit, 3.605 persoane au murit din cauza Covid-19, transmite Reuters.

Până acum, au fost testate 173.784 de persoane, dintre care 38.168 au fost confirmate cu coronavirus. Într-o singură zi au fost raportate 4.450 de noi cazuri.

Regina Elisabeta a II-a se va adresa națiunii, duminică. Va vorbi despre situația din focarele de infecție și despre provocările cu care se confruntă britanicii. BBC notează că intervenția de la finalul săptămânii va fi doar a patra adresare într-o situație de criză, în cei 68 de ani de domnie ai Reginei.

Amintim că și premierul Boris Johnson a fost testat pozitiv cu coronavirus, informația fiind făcută publică pe 27 martie.

Guvernul a anunțat în prealabil că va plăti 80% din valoarea salariilor pentru lucrătorii care au de suferit în urma pandemiei de coronavirus, pentru o perioadă de cel puțin trei luni.

Pe 30 martie autoritățile din domeniul sănătății spuneau că măsurile de limitare a răspândirii COVID-19 vor fi reevaluate din trei în trei săptămâni. În funcție de evoluția pandemiei, restricțiile vor fi ridicate gradual, în următoarele trei-șase luni.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday