La scurt timp după ce Klaus Iohannis a anunțat că va chema mâine partidele parlamentare la consultări, Dan Barna și Marcel Ciolacu și-au exprimat punctele de vedere. Liderul PSD susține în continuare că partidul său nu va vota o propunere PNL.

Marcel Ciolacu, președinte interimar PSD: „O să mă consult. De la PNL nu vom susține. Să așteptăm ce va ieși de la consultări. Ne menținem varianta că ar trebui un guvern de specialiști până la alegeri. În spatele domnului Ciucă se ascunde PNL, categoric nu. Refuz varianta ca PNL să se ascundă în spatele domnului Ciucă. Am o părere foarte bună despre el. E un militar de carieră foarte respectat”. Reamintim că Marcel Ciolacu a anunțat și anterior că PSD nu va merge cu vreo propunere de premier, pentru că vrea să rămână în Opoziție.

Dan Barna, co-președintele Alianței USR-PLUS: „Anunțul președintelui Iohannis e cumva suprinzător, raportat la poziția sa de ieri seară, când spunea că preferă un interimat. Urmează consultările firești. USR-PLUS merge cu propunerea: Dacian Cioloș. Soluția sunt alegerile anticipate, dacă nu va fi posibil, eu cred acum că șansa aceasta e foarte scăzută, suntem disponibili să participăm la guvernare.”

Ulterior, Victor Ponta a anunțat că ProRomânia va vota un premier care nu aparține unui partid, scrie G4Media: „Acum, sper în ceasul al 13-lea ca preşedintele să numească o persoană profesionistă, nepolitică. Dacă o ţine tot cu PNL şi de data asta, cu USR, cu Băsescu, cine o mai vrea pe acolo, e o mare greşeală. Să pună o persoană nepolitică, un profesionist care să-şi facă o echipă de profesionişti, nu miniştri care în fiecare moment, în loc să muncească pentru transporturi, sănătate, educaţie, se gândesc la partid şi unde îi pune partidul şi să încercăm să ameliorăm, să atenuăm rezultatele crizei în care ne aflăm”.

Și Călin Popescu Tăriceanu a susținut că nu va prezenta o propunere de premier, dar va susține o propunere de premier independent, scrie Mediafax.

Amintim că președintele Iohannis a anunțat marți seara că premierul Ludovic Orban și-a depus mandatul și că va cheama partidele mâine la consultări, pentru o nouă desemnare a unui prim-ministru. Consultările vor începe la ora 16:00.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday