Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de Cod Galben de vânt și una de Cod Portocaliu, valabile pentru ziele de 23 și 24 februarie (duminică și luni). Prima atenționare de Cod Galben este valabilă duminică între orele 6 și 18, în zonele de munte, iar cea de-a doua, pentru toată țara, de duminică de la ora 18 până luni la ora 18. Codul Portocaliu vizează zonele montane ale țării și este valabil de duminică de la ora 20 până luni la ora 18.

Primul Cod Galben se va manifesta prin intensificări ale vântului la munte, care va sufla cu 50-55 km/oră. Meteorologii precizează că la altitudini de peste 1500 de metri rafalele vor atinge 80-90 km/oră. Pentru nordul Carpaților Occidentali, meteorologii prognozează ninsori viscolite.

Al doilea Cod Galben, emis pentru perioada 23 februarie ora 18 – 24 februarie ora 18, este valabil în toată țara. La munte, rafalele vor atinge și o sută km/oră, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei, maxim 80 km/oră, informează Administrația de Meteorologie în comunicatul citat. În celelalte regiuni ale țării vor fi intensificări locale și temporare ale vântului, care va sufla cu viteze de 55-70 km/oră.

Atenționarea Cod Portocaliu de vânt este valabilă pentru zonele montane în intervalul 23 februarie, ora 20 – 24 februarie, ora 18. ANM anunță că intensificările vântului vor fi susținute, iar suflul va fi char și de peste 110-130 de km/oră. „Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m” mai spun meteorologii.

În funcție de evoluția fenomenelor, ANM precizează ca va emite actualizări punctuale.

 

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday