Departamentul de Justiție al SUA a anunțat, joi, că pregătește un proiect de alertare a publicului despre operațiunile cibernetice străine, cum ar fi presupusa campanie de hacking și dezinformare a Rusiei în timpul alegerilor prezidențiale din 2016, transmite Reuters. 

Guvernul a ezitat să facă publice astfel de operațiuni străine, temându-se că divulgarea lor ar putea fi văzută ca anularea echilibrului în alegeri.

“Avertizarea publicului american despre dezinformare poate ajuta la diminuarea prejudiciului său și la permisiunea oamenilor să ia decizii mai bine informate|, a declarat Adjunctul Procurorului General, Rod Rosenstein.

Expunerea la public este o modalitate importantă de a le neutraliza”, a spus Rosenstein. Acesta a completat “Poporul american are dreptul să știe dacă guvernele străine le vizează cu propagandă”.

https://www.reuters.com/article/us-usa-election-tampering/u-s-to-alert-public-to-foreign-efforts-to-undermine-american-politics-idUSKBN1KA01X

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday