Poliția Română anunță că în ultimele 24 de ore a amendat peste 10 mii de persoane care nu au respectat măsurile privind restricționarea circulației. Cuantumul total al amenzilor a trecut de 16 milioane de lei.

Aproximativ 44 de mii de români au fost amendați în ultimele cinci zile, de la intrarea în vigoarea a Ordonanței Militare nr. 3 prin care a fost limitată libertatea de mișcare a populației, pentru că au ieșit din case fără vreun motiv urgent, informează Grupul de Comunicare Strategică. Valoarea amenzilor se ridică la 62 de milioane de lei,  respectiv 13 milioane de euro.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 12 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 1.273 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în ultimele 24 de ore, 10.092 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.048.902 lei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday