MApN transmite într-un comunicat de presă că exercițiul va avea loc miercurea viitoare, pe 6 martie. În timpul exercițiului vor fi folosite aeronave F-16, care vor intercepta o aeroanvă “țintă” (mai exact un avion de transport C-27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române), care va zbura între Baza 90 Transport Aerian Otopeni – Baza 86 Aeriană Borcea și retur. Piloții români și turci vor aplica procedurile NATO corespunzătoare unei astfel de situații.

La finalul secvenței, după aterizarea la Baza 86 Aeriană de la Fetești, va fi prezentată o expoziție statică și un exercițiu de alertare a personalului implicat în astfel de misiuni, mai anunță ministerul.

MApN mai transmite că “Forţele Aeriene Române execută în țara noastră, împreună cu militari din Forțele Aeriene Turce, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO. Acestea contribuie la întărirea capacităţii de reacţie şi la descurajarea unor posibile acțiuni ostile, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Turce”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday