OMV anunță că a descoperit un important zăcământ de gaze naturale în Austria, cel mai mare din ultimele patru decenii. Estimează că producția de gaze naturale a țării va crește cu 50%.

Grupul OMV a transmis într-un comunicat de presă că sonda de explorare Wittau Tief-2a operată în Austria a descoperit un mare zăcământ de gaze naturale, după ce a forat la o adâncime de cinci mii de metri, timp de cinci luni.

Pe măsură ce continuăm să lucrăm la strategia noastră de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale, această nouă descoperire marchează o contribuție majoră la furnizarea de gaze naturale a clienților noștri, în special în Austria, cu o creștere așteptată a producției noastre locale“, a spus Alfred Stern, CEO al OMV AG.

O evaluare preliminară indică resurse potențiale recuperabile de aproximativ 48 TWh (echivalentul a 28 milioane de barili de petrol). OMV se așteaptă ca producția de gaze naturale din Austria să crească cu 50%.

OMV evaluează în prezent diferite opțiuni pentru exploatare, precum și o dezvoltare rapidă a instalației de gaze naturale operată din Aderklaa, situată la 10 km de noua descoperire.

Sursă: OMV

Folosim cookies