Grupul OMV a transmis într-un comunicat de presă că sonda de explorare Wittau Tief-2a operată în Austria a descoperit un mare zăcământ de gaze naturale, după ce a forat la o adâncime de cinci mii de metri, timp de cinci luni.

Pe măsură ce continuăm să lucrăm la strategia noastră de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale, această nouă descoperire marchează o contribuție majoră la furnizarea de gaze naturale a clienților noștri, în special în Austria, cu o creștere așteptată a producției noastre locale“, a spus Alfred Stern, CEO al OMV AG.

O evaluare preliminară indică resurse potențiale recuperabile de aproximativ 48 TWh (echivalentul a 28 milioane de barili de petrol). OMV se așteaptă ca producția de gaze naturale din Austria să crească cu 50%.

OMV evaluează în prezent diferite opțiuni pentru exploatare, precum și o dezvoltare rapidă a instalației de gaze naturale operată din Aderklaa, situată la 10 km de noua descoperire.

Sursă: OMV

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday