O invazie de caracatițe marocane, care se găsesc de obicei în Marea Mediterană, provoacă probleme pentru industria fructelor de mare, scrie The Telegraph. Acestea sunt aduse spre coastele țării din cauza “valurilor de căldură marine”, care s-au intensificat ca urmare a încălzirii climatice. Mările din jurul UK sunt cu 2,5 grade Celsius mai calde decât în mod normal, pentru această perioadă a anului.
Situația are loc în Devon, un comitat din sud-vestul Angliei și este benefică pentru pescarii care se ocupă de capturarea caracatițelor, întrucât cantitatea capturii zilnice a ajuns între patru și șase tone, însă cei care se ocupă de colectarea crabilor, homarilor și scoicilor întâmpină dificultăți. Năvoadele pentru crabi trebuie să fie prevăzute cu o trapă de evacuare, astfel încât crabii mai tineri să poată scăpa. Din cauza acestei reguli, însă, caracatițele pot intra în acestea și să mânance crabii și homarii din interior.
Pescarii explică faptul că dacă acest fenomen continuă, fabrica locală de prelucrare a peștelui se va închide în următoarele cinci săptămâni. Barry Young, de la Brixham Trawler Agents, o companie privată care are sute de acționari din industria locală a pescuitului, a descris situația ca fiind “o invazie” și a spus că caracatițele “decimează pescuitul de crabi în prezent. La licitația din această dimineață, am obținut 27 de tone de caracatițe mediteraneene. În mod normal, am fi norocoși să obținem 500 kg”, a declarat Young, adăugând că pe termen lung ar putea fi devastator pentru industria fructelor de mare.
Există îngrijorări legate de o penurie de crabi, scoici și homari în restaurante și pescării. Cu toate acestea, unii pescari sunt mulțumiți de situație, deoarece caracatițele au un preț ridicat pe piața din Europa. Devon and Severn Inshore Fisheries and Conservation Authority (IFCA) a organizat o reuniune de urgență săptămâna trecută, pentru a discuta posibilitatea unei relaxări a regulilor prevăzute de regulament, pentru a proteja industria.
Sursă: The Telegraph
Foto: Trygve Finkelsen | Dreamstime.com
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.