Microsoft a informat, într-o postare pe blog, că unitatea sa pentru combaterea infracțiunilor digitale a descoperit peste 394 de mii de computere infectate cu malware-ul Lumma Stealer, între 16 martie și 16 mai. Structura a desființat domeniile care stăteau la baza infrastructurii Lumma, după ce a obținut o hotărâre judecătorească în acest sens. Departamentul american de Justiție a preluat, apoi, controlul asupra structurii centrale de comandă a malware-ului și a eliminat forumurile clandestine de unde atacatorii cibernetici puteau descărca malware-ul. Acesta era disponibil încă din 2022 și, potrivit Microsoft, dezvoltatorii îl îmbunătățeau încontinuu.

Programul era preferat de hackeri pentru a fura parole, date ale cardurilor și conturilor bancare, dar și ale portofelelor de criptomonede, pentru că era ușor de răspândit și era eficient în spargerea unor sisteme de securitate. Într-un exemplu de folosire a Lumma, Microsoft a indicat o campanie de phishing din martie, în care infractorii au indus în eroare oamenii, folosind identitatea platformei Booking.com.

Microsoft mai arată că peste 1.300 de domenii au fost confiscate sau transferate către companie, iar la operațiune de destructurare au mai contribuit companii precum Cloudflare, Bitsight și Lumen.

Sursă: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday