Administrația Fondului pentru Mediu organizează sesiune de înscriere a persoanelor juridice de drept privat în cadrul Programului Rabla Auto 2025, în perioada 29 mai, ora 10:00 – 27 noiembrie 2025, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului.
”Persoanele juridice de drept privat vor beneficia de alocarea a 60 de milioane de lei pentru achiziționarea autovehiculelor cu sisteme de propulsie termică și a unui total de 610 milioane de lei pentru achiziţionarea autovehiculelor 100% electrice și plug-in hibrid. În perioada următoare, vom anunța și perioadele de start pentru sesiunile de finanțare dedicate persoanelor fizice, instituțiilor publice și UAT-urilor, pentru ca tot mai mulți români să poată beneficia de aceste oportunități”, a declarat Florin Bănică, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.
Documentele care trebuie încărcate în aplicaţie de solicitantul, persoană juridică de drept privat, în vederea aprobării, sunt:
- Cerere de finanțare – completată digital, semnată olograf sau cu semnătură electronică calificată de reprezentantul legal/împuternicit;
- Cazier fiscal – emis de ANAF, pe numele solicitantului (persoană juridică);
- Certificat de atestare fiscală – buget de stat – emis de ANAF;
- Certificat de atestare fiscală – buget local – emis de autoritatea locală unde solicitantul are sediul;
- Certificat de atestare fiscală – Fondul pentru mediu – emis de AFM.
În cazul certificatelor de atestare fiscală emise în format electronic vor fi încărcate în aplicaţie fişierele recepţionate, cu semnătura digitală a instituţiei emitente, astfel cum au fost emise şi transmise solicitantului.
Toate certificatele care urmează a fi încărcate în aplicația informatică trebuie să fie în termen de valabilitate la momentul înscrierii în program.
O persoană juridică are posibilitatea de a solicita mai multe ecotichete printr-o singură cerere de finanțare.
Suma alocată sesiunii de înscriere
-
- din 29 mai 2025 este de:
- 60.000.000 lei pentru achiziționarea autovehiculelor noi cu sisteme de propulsie termică (cu ardere internă, inclusiv motorizare GPL/GNC) sau a motocicletelor și autovehiculelor cu sistem de propulsie hibrid;
- 610.000.000 lei pentru achiziţionarea autovehiculelor noi plug-in hibrid sau a motocicletelor electrice și autovehiculelor pur electric sau cu pilă de combustie cu hidrogen.
În ediția de anul acesta, cuantumul ecotichetului este de:
- 37.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau cu pilă de combustie cu hidrogen;
- 15.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou plug-in hibrid sau a unei motociclete electrice;
- 12.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid;
- 10.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie termică (cu ardere internă, inclusiv motorizare GPL/GNC) sau a unei motociclete.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.