Planul general prevede angajarea de personal și extinderea punctelor de lucru din statele Michigan, Texas, California, Arizona, Nevada, Iowa, Oregon, Carolina de Nord și Washington. Vor fi urmărite construirea unei noi fabrici de servere în Houston, o “academie” dedicată următoarei generații de producători americani, investițiile în domeniul AI și cel al ingineriei siliciului, achizițiile de la furnizori și chiar producția de conținut pentru platforma de streaming Apple TV+.
Fabrica din Houston, Texas, va fi realizată în parteneriat cu Foxconn și va fi dedicată asamblării de servere pentru centrele de date care alimentează tehnologiile AI. În acest context, compania a anunțat că ar urma să angajeze până la 20 de mii de oameni în domeniul cercetării și dezvoltării.
Presa americană a dezvăluit, săptămâna trecută, că Tim Cook, directorul general, s-a întâlnit cu Donald Trump. Reuters pune în vedere că multe dintre produsele companiei, care sunt asamblate în China, ar putea fi supuse unui tarif de 10% impus de Administrația Trump, deși în primul mandat al lui Trump, Apple a obținut unele derogări.
Majoritatea produselor Apple sunt asamblate în afara SUA, deși multe dintre componente, cum ar fi microprocesoarele, sunt fabricate pe teritoriu american. Luna trecută, compania a început să producă cipuri cu design propriu în fabrica deținută de grupul taiwanez TSMC în Arizona.
În timpul primei președinții Trump, compania a anunțat planuri de investiții de 350 de miliarde de dolari, pe parcursul a cinci ani.
Surse: CNN, Comunicatul Apple
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.