Flavonoidele sunt compuși care se găsesc în mod natural în anumite fructe sau alimente pe bază de plante, au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene și se știa despre ei că pot reduce riscul de apariție a bolilor de inimă.
În cadrul studiului au fost analizate dietele a 120 de mii de adulți din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani. “Constatările noastre arată că consumarea a șase porții de alimente bogate în flavonoide în fiecare zi, în special fructe de pădure sau ceai, este asociată cu un risc cu 28% mai mic de demență. Constatările au fost mai vizibile în cazul persoanelor cu un risc genetic ridicat, precum și la cele cu simptome de depresie”, a declarat profesorul Aedin Cassidy.
“În prezent, nu există un tratament eficient pentru demență, astfel încât intervențiile preventive pentru îmbunătățirea sănătății și calității vieții – și reducerea costurilor sociale și economice – ar trebui să continue să fie o prioritate majoră de sănătate publică”, a afirmat și doctorul Amy Jennings, alt autor. Concluziile echipei de la Universitatea Queens din Belfast au fost publicate în revista științifică JAMA Network Open.
Luna trecută, un raport al Comisiei Lancet privind demența a concluzionat că abordarea a 14 factori de risc, care pot apărea în copilărie și care pot fi prezenți pe tot parcursul vieții, poate preveni sau întârzia 45% din cazurile de demență. Printre acești factori se numără fumatul, consumul de alcool, depresia, lipsa exercițiilor fizice, izolarea socială și poluarea.
Sursă: The Guardian
Foto: Justlight | Dreamstime.com
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.