Anglia și Olanda s-au întâlnit în cea de-a doua semifinală, la Dortmund. Prima repriză a fost una disputată, cu multe ocazii de gol de ambele părți. Olandezii au deschis scorul prin Xavi Simons, în minutul 7, printr-un șut de la marginea careului. În minutul 15, Harry Kane a fost faultat în careu de Dumfries, iar după intervenția VAR a fost acordată lovitură de pedeapsă. Același Kane a transformat cu siguranță și a egalat. Până la pauză, atât olandezii, cât și englezii, au trimis mingea în bară, dar niciunii nu au mai marcat.

A doua repriză a început într-o notă de echilibru, dar nu a mai fost la fel de spectaculoasă. Totuși, în minutul 65, Olanda a avut o mare șansă de a înscrie. Van Dijk a reluat o centrare venită din lovitură liberă, însă Pickford a respins de pe linia porții. În minutul 80, Anglia a avut un gol anulat, din cauza unui ofsaid. Anglia a înscris golul calificării în minutul 90+1. Ollie Watkins, care l-a schimbat pe Harry Kane, a șutat la colțul lung din interiorul careului și l-a învins pe portarul Bart Verbruggen.

Anglia va întâlni în finala turneului, duminică, la Berlin, Spania. Pentru englezi va fi a doua finală de turneu european consecutivă, după cea pierdută în urmă cu trei ani, în fața Italiei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday