Ministerul Apărării Naționale a transmis, într-un comunicat de presă, că pe rețelele de socializare este distribuită o informație falsă, conform căreia “MApN și autoritățile statului român fac în ascuns pregătiri pentru reintroducerea stagiului militar obligatoriu sau pentru mobilizarea rezerviștilor militari, care să fie trimiși să lupte în Ucraina”

Ministerul subliniază că nu a luat în calcul, în niciun moment, revenirea la serviciul militar obligatoriu, iar în prezent se bazează exclusiv pe recrutarea rezerviștilor pe bază de voluntariat. MApN scrie că procesul de recrutare a cetățenilor care îndeplinesc criteriile legale va avea loc doar dacă România se află în stare de război, stare de mobilizare sau stare de asediu. 

MApN amintește populației că o încercare de manipulare identică a fost semnalată și în octombrie 2022, când au fost transmise informații false cu privire la așa-zise “pregătiri pentru mobilizarea rezerviștilor”. 

Foto: Inquam/Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday