Volkswagen a anunțat că se află în discuții cu sindicatele și autoritățile pentru găsirea unei alternative la închiderea uzinelor sale din Belgia care fabrică acum modelele electrice Q8 e-tron și varianta Sportback a acestuia. Dacă o soluție nu va fi găsită până în 2025, fabrica (prima în care a fost fabricat un model electric Audi) ar putea fi închisă, în condițiile în care deja, în acest an, compania a fost nevoită să-și revizuiască proiecția de profit, în scădere cu 1%, de la 7,5%.

Volkswagen explică faptul că cererea de modelele electrice Audi a scăzut brusc în Europa, iar uzina de la Bruxelles, care a livrat anul trecut aproximativ 50 de mii de mașini, se confruntă “cu provocări structurale pe termen lung”, inclusiv logistice, din cauza proximității față de capitala Belgiei.

Uzinele Audi de la Bruxelles au 3.000 de angajați, iar, în februarie, ele au fost închise timp de două săptămâni din cauza crizei de componente.

Reuters observă că ultima dată când Volkswagen a închis o fabrică a fost în 1988, în Alabama, iar ultimul șef al mărcii VW care a amenințat cu închiderea unei uzine în Europa a demisionat la câteva luni după ce a făcut acest lucru.

Acțiunile Volkswagen și Porsche, cotate la Frankfurt, au scăzut cu 1,7% – 2,1%, în urma anunțului. Modelul Audi Q8 e-tron a fost lansat în 2018, iar producătorul auto ia în calcul înlocuirea acestuia.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday