Informațiile au fost transmise de un oficial înalt al NATO, pentru Reuters. Acesta a declarat, sub protecția anonimatului, că președintele rus Vladimir Putin, trebuie să își asigure din surse externe provizii semnificative de muniție, dincolo de rezervele de care dispune, pentru a putea începe o nouă ofensivă majoră în Ucraina. 

“Pentru a susține operațiuni ofensive reale, credem că Rusia ar trebui să asigure provizii semnificative de muniție din țări dincolo de ceea ce primește deja de la Iran și din Coreea de Nord și Vladimir Putin ar trebui să ordone o nouă mobilizare pe scară largă.” a declarat oficialul.

Acesta a explicat că Putin încearcă să submineze sprijinul public pentru Ucraina prin diverse campanii de asasinat, sabotaj și incendiere în Europa, incidentele care au avut loc în ultima perioadă fiind parte a acesteia. Scopul, a mai explicat oficialul, este de a submina sprijinul public pentru Ucraina.

În acest context, însă, NATO a reacționat la campania secretă a Rusiei de subminare a sprijinului european pentru Ucraina și a transmis două avertismente către Moscova că Alianța este conștientă de intențiile sale. De altfel, NATO a crescut semnificativ schimbul de informații între membrii săi. 

În ceea ce privește situația de pe front, oficialul NATO a spus că Rusia a suferit pierderi “foarte mari”, iar acum se luptă să exploateze micile câștiguri teritoriale pe care armata a reușit să le obțină.

“Ceea ce vedem astăzi sunt pierderi foarte mari pentru Rusia. Rusia încearcă să câștige teren. Am observat că apărarea ucraineană s-a îmbunătățit semnificativ”, a subliniat oficialul. Cu toate acestea, oficialul a estimat că Rusia va putea susține economia de război pentru încă trei – patru ani.

Forțele ucrainene au fost în dezavantaj pe câmpul de luptă luni de zile, în timp ce trupele rusești au avansat încet în estul Ucrainei. Putin consideră că timpul este de partea sa și este dispus să accepte un număr mare de victime pe câmpul de luptă, a explicat oficialul, care a adăugat că Rusia recrutează aproximativ 30 de mii de soldați pe lună.

În ceea ce privește situația Ucrainei, oficialul a estimat că “va mai dura ceva timp” până când Ucraina va aduna resursele de care are nevoie pentru a organiza noi operațiuni ofensive la scară largă, însă a adăugat că “acestea se îmbunătățesc de la o zi la alta”.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday