În 2022, peste 105 mii de mașini au fost declarate furate în Canada, printre victime numărându-se și ministrul Justiției, a cărui Toyota Highlander a fost furată de două ori. Într-un alt caz, un șofer și-a găsit camioneta, un Ram Rebel, la vânzare pe un site din Ghana, la peste 8.500 de kilometri distanță. 

Luna trecută, Interpol a inclus Canada în primele zece țări după numărul de furturi de mașini, dintr-o bază de date de 137 de state. Din februarie, de când guvernul face schimb de date cu organizația, au fost depistat peste 1.500 de autoturisme date dispărute. Două sute de mașini sunt identificate săptămânal, de obicei în porturi din alte țări. Creșterea numărului de furturi din ultimii ani a fost determinată, în mare parte, de o penurie mondială de mașini, cauzată de pandemie.

Fenomenul a ajuns să fie declarat o “criză națională” de către Biroul de Asigurări din Canada, care afirmă că, anul trecut, proprietarii au fost nevoiți să plătească peste un miliard de dolari americani în despăgubiri. Unii canadieni au instalat dispozitive de urmărire a vehiculelor sau au angajat agenți de pază, iar alții au montat borne retractabile pe aleile de acces în cartiere.

Numărul mare de furturi este surprinzător, a declarat directorul Biroului american de Statistică Judiciară, având în vedere că se apropie de bilanțurile țărilor mult mai populate, cum ar fi SUA și UK. De exemplu, în Canada sunt furate 262 de mașini la o sută de mii de persoane, în Anglia 220 și în SUA aproximativ 300. 

Sursă: BBC News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday