Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a precizat, într-o intervenție la Digi 24, că prim-ministrul a fost de acord cu modificarea ordonanței pentru testarea antidrog în trafic. Astfel, cel mai probabil, aceasta va include un mecanism prin care şoferii să-și primească permisul înapoi după trei zile, până la finalizarea analizelor de laborator.

“În şedinţa Guvernului de astăzi, premierul ne-a solicitat un mecanism astfel încât, în 72 de ore de la momentul recoltării probelor biologice sau testului iniţial în stradă care a ieşit pozitiv şi ulterior s-a procedat la recoltarea probelor biologice, să avem un răspuns. Până la următoarea şedinţă de guvern analizăm şi vom reglementa, vom vedea sub ce formă ca şi act normativ”, a spus Despescu.

Acesta a explicat că, practic, șoferul trebuie să primească un răspuns de la autorități în cel mult 72 de ore. “În acele 72 de ore, şi dacă a ieşit la aparat pozitiv, şi dacă refuză, se procedează la retragerea permisului de conducere ca măsură administrativă de înlăturare a unui pericol imediat, până la obţinerea rezultatului – fără dosar penal. Dacă rezultatul nu vine în 72 de ore, domnul premier a solicitat act normativ, ca după acest interval de timp să i se restituie permisul de conducere, iar procedura merge mai departe. Dacă rezultatul la probele biologice care vin după 72 de ore este pozitiv, se va întocmi dosar penal pentru conducere sub influenţa produselor interzise”, a mai explicat oficialul.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday